Wat doe ik, wat bied ik
Ik zie mezelf als een voedselveranderaar en food coach. Met Bewust Bloeien breng ik die verandering. Een verandering in de manier waarop we omgaan met ons eten - bereiding, herkomst, eetmomenten- en hoe we ons lichaam voeden – gewoonten en patronen.
Mijn werkwijze
Vanuit het open gesprek onderzoeken we wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik hoor jou en ik zie jou. De persoon wie je bent. Het bedrijf waar je voor staat. Waar jij naar toe wilt bewegen. Als persoon en als bedrijf. Samen bekijken we de mogelijkheden die nu op dit moment passen om een verandering in gang te zeten.
Ik werk vanuit het thema voeden. Soms letterlijk met eten, soms meer met voedende gewoonten. Altijd om het lichaam te voeden, te kunnen groeien. En zo bewust op te bloeien.
Ik denk met je mee. In jouw letterlijke of figuurlijke keuken. Op jouw werkplek of vanuit mijn werkplek.
Mijn visie
Ik ben ervan overtuigd dat we samen grote stappen kunnen zetten. Door bewust met onszelf bezig te zijn, bewust te bloeien. Opbloeien vanuit voeden en voelen. In alignment te komen binnen in onszelf. Even stoppen met denken, even stoppen met doen. Alleen even voelen. En ons hiermee te voeden. Even stil te staan bij hoe we ons echt voelen. En waarmee we onszelf voeden. Ons lichaam voeden. Door lettelijk het eten op ons bord, haar herkomst en haar bereiding. Door de meer figuurlijke variant van het voeden van ons lichaam. De prikkels van buitenaf, het ingaan op de signalen van het lichaam.
Dat kan door letterlijk met het eten zelf bezig zijn. Bewust eten, wat we eten, hoe we eten, wanneer we eten, het bereiden, vanuit het aanbod.
En het kan ook door een andere manier van voeden. En door ons te voeden, vullen met informatie, bewust te bloeien. Niet alleen voor ons eigen lichaam, maar ook met wat we presteren en kunnen neerzetten.
Wie ik ben
Ik ben Hilde Spitters. Eigenaar van Bewust Bloeien. Ik kook graag, ben bewust met eten bezig, ben bewust met het maken van eten bezig. Dat doe ik graag thuis voor mijn gezin, als voor vrienden. Buiten op onze Big Green Egg, of gewoon in de keuken. Ook kook ik bij Restaurant Leefgoed. Het liefst voor groepen. Mensen die komen voor het eten. Dit waarderen en nieuwe dingen willen proeven.
Ik houd ervan hiermee te spelen, uit te proberen, te zoeken naar nieuwe combinaties, naar nieuwe recpeten, naar nieuwe ingrediënten, of oude vergeten ingrediënten nieuw leven in te blazen.
Ook houd ik van informatie uitzoeken en verbindingen te leggen waar ogenschijnlijk geen linken zijn. Ik zoek het voor je uit.
Daarnaast houd ik van feitjes, wetenswaardigheden om zo anderen te inspireren anders naar onszelf en ons eten te kijken. Om zo dichter bij jezelf te komen. Te onderzoeken wat bij jou past. Niet omdat het een wetenschappelijk feit is, maar omdat je het vanbinnenuit weet.